Zilele Comunei Socodor

Am participat alături de noul președinte PSD Socodor, Teorean Claudiu Dan și o echipă de consilieri județeni, vicepreședinți și membrii PSD.
Comuna Socodor este situată în Nord - Vestul României, în zona Crişului Alb, lângă graniţa cu Ungaria. Comuna Socodor este una dintre cele mai vechi comune din judeţul Arad. Înainte de înfinţarea acestei comune existau două sate mai mici : Ghiurhe şi Picer. Din contopirea acestora s-a format comuna de azi ce poartă numele de Socodor. Cuvântul Socodor derivă din cuvântul maghiar Szec care înseamnă scaun (reşedinţă) şi cuvântul Udvar care înseamnă curte (stăpânul). Cuvântul Socodor ar veni de la o pădurice de soc ce împrejmuia comuna în acele timpuri. Se zice din bătrâni că localitatea Socodor ar data din jurul anului 1200. Din punct de vedere geomorfologic teritoriul administrativ al comunei Socodor aparţine unităţii Câmpiei de Vest a României, districtul Câmpiei Crişurilor, partea sa vestică.
În partea de vest şi nord-vest teritoriul comunei Socodor se învecinează cu teritoriul comunei Pilu, la nord cu teritoriul comunei Zerind, în partea de nord-est şi est cu teritoriul administrativ al oraşului Chişineu Criş, la sud cu teritoriul administrativ al comunei Şimand, iar la vest şi sud-vest se învecinează cu teritoriul administrativ al comunei Grăniceri.