Dorel Căprar : “Avem suspiciuni serioase că PDL-PNL recurge la mită electorală în judeţul Arad”

Deputatul Dorel Căprar face apel la partidele politice angrenate în campania electorală pentru alegerile locale să dea dovadă de corectitudine şi să nu recurgă la mijloace josnice din categoria mitei electorale.Preşedintele organizaţiei judeţene PSD Arad avertizează că asemenea tentative se pedepsesc penal.

 

 

„Am promis încă de la începutul campaniei electorale că PSD va rămâne consecvent principiului de fair-play şi că vom duce o campanie curată pe toate fronturile.Astfel şi este din punctul nostru de vedere ! Cu toate acestea am semnale clare că unii reprezentanţi ai dreptei din judeţul Arad se joacă cu focul şi vă pot da exemplu comuna Vladimirescu unde avem suspiciuni serioase că PDL-PNL recurge la mită electorală.Îi avertizez că asemenea tentative se pedepsesc conform legilor în vigoare.Mai mult decât atât, Codul Penal (art. 386 alin. 1 din NCP) spune că infracţiunea este le fel de gravă şi în cazul celui care DĂ mită şi a celui care IA.Am un respect deosebit faţă de cetăţenii acestui judeţ, m-am luptat şi mă voi lupta alături de colegii mei pentru bunăstarea şi demnitatea lor şi mai ales sunt convins că oamenii au maturitatea şi discernământul necesar pentru a-şi păstra onestitatea şi verticalitatea.Am crezut că în 2016 societatea românească a evoluat suficient pentru a lăsa în urmă asemenea practici de cea mai joasă speţă.Aceasta este societatea pe care o propune aşa zisa dreaptă românească, o lume a şmecherilor, a mitei, a clientelismului politic, a parveniţilor care au impresia că totul este de vânzare.Nu domnilor, conştiinţa şi crezul oamenilor nu se cumpără iar electoratul vă va taxa la vot în consecinţă”, afirmă deputatul Dorel Căprar

 

 

 

 

Informaţie suplimentară :

 

Conform Noului Cod Penal (NCP) :

 

Coruperea alegătorilor

 

În conformitate cu prevederile art. 386 alin. 1 din NCP, constituie infracţiunea de corupere a alegătorilor oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat. Infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.